hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A mákonyos beteg és a szívsebész - Interjú Dávid Ibolyával

A mindenkori ellenzék 1990 óta szórakozik azzal, hogy amikor a mindenkori kormány elindul valamelyest az öngondoskodás irányába, hogy az állam kiadásait korlátok közé szorítva élénkítse a gazdaságot, akkor előáll azzal a mákonnyal, hogy az állam dolga alanyi jogon, ingyen, vissza nem térítendően adni és adni, miközben a túlköltekezésbe roppant bele a magyar költségvetés. Az MDF harmadik erőként a gondoskodó állam hazugsága ellen harcolna – mondta a Heteknek Dávid Ibolya pártelnök.

Mióta bedobták a köztudatba Bokros Lajos nevét, több hír keletkezik az MDF körül, mint korábban hónapokon keresztül: ez talán várható volt. De számított-e arra, hogy a párton belül is ekkora ellenállásba fog ütközni a jelölése?

- Vitára egy demokratikus pártban természetesen lehet számítani. De két szó is megütötte a fülemet a kérdése közben: a név és a bedobás. Bokros Lajos nem közéleti celeb, hanem egyetemi professzor, volt pénzügyminiszter, vitathatatlanul nagy szaktekintély a közgazdászok, diákok és még az átlag állampolgárok körében is. Bokros tehát az a név, akihez ma már a társadalom mind szélesebb rétegének bizalma kötődik.

Az, hogy éppen az MDF kérte fel listavezetőjének, mégis országos meglepetést keltett.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!