hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rémálom egyenes adásban
A hangfelvétel ellenére sem tisztázott a csepeli mészárlás háttere

2009. 01. 17.
Bár a történtek részleteit a rendőrség már feltárta, továbbra sem egyértelműek a múlt héten szerdán este a Csepel-sziget Alapítványi Általános és Szakiskolában történt kettős gyilkosság indítékai. A pedellusként dolgozó 52 éves Kun Tamás hidegvérrel kivégezteŰa 62 éves Takács József igazgatót, kerületi MSZP-s politikust és helyettesét, a 32 esztendős Papp Lászlót, majd magát is megsebesítette, hogy félrevezesse a rendőröket. Vele együtt előzetes letartóztatásba helyezték a 36 éves – szintén MSZP-s – Deme Gábort, az iskola általános részlegének korábban felmentett igazgatóját is, aki a mészárlásba torkollott találkozót szervezte, ám a lövések előtt nem sokkal távozott. Vele kapcsolatban a fenntartó alapítvány sikkasztás miatt folytatott vizsgálatot.

A biztonsági kamerák felvételeit tartalmazó szervert még nem találják, ám a történteket a Papp László zsebében elrejtett diktafon is rögzítette. A felvétel még a tapasztalt nyomozókat is megdöbbentette: a higgadt tárgyalás során egyszer csak két lövés dörren, majd az életéért könyörgő igazgató-helyettest egy újabb lövés némítja el.

Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje:

Az esetet követően Ön azt nyilatkozta, hogy védence nagyon rosszkor volt nagyon rossz helyen. Részletezné ezt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!