hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 01. 17.
Elfoglalták a Bazilikát

Elindult Debrecenbe szerda este az a harminc afgán állampolgár, akik néhány órával korábban menekültstátusz elérése céljából érkeztek a fővárosi Szent István-bazilikába A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültügyi igazgatója elmondta, hogy valamennyien rendelkeznek befogadott státusszal, ám a menekült státuszt nem kapták meg.

Olcsóbb lehet a kampány
A Fidesz speciális, négypontos megállapodási javaslatot dolgoz ki a pártok számára annak érdekében, hogy csökkentse az idei európai parlamenti választási kampány költségeit – mondta a párt frakcióigazgatója szerdán Budapesten.

Mégis ők voltak?

Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőr ügyében. A bíróság az első fokkal szemben bűnösnek mondta ki az első-, másod- és harmadrendű vádlottat hivatali visszaélés vádjában, és súlyosbította mind az öt rendőr büntetését.

Legközelebb megfizetünk

Az MSZP szerint egyértelmű és szigorú szabályokra, valamint azonnali szankciókra van szükség a szmogriadót megsértőkkel szemben. Egy közlekedéssel kapcsolatos hatósági eljárásban az intézkedés és a szankcionálás között nem szabad sok időnek eltelnie, különösen a levegő minőségének védelmekor.

A hét vezér
Hét települési önkormányzat létrehozta a Változásért Szövetséget. Az új szervezet a politikai közéletben, az erkölcsi viszonyokban és a közbiztonság állapotában bekövetkezett hanyatlás megállítását szándékozik elősegíteni – jelentette be Derce Tamás, Újpest polgármestere.
A szövetség tagjai a mindenkori pártpolitikától függetlenül kívánnak tevékenykedni.

Nincs meg a bankrabló

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás tettesét, aki a zsákmányolt pénzzel és egy túszt ejtve menekült el a helyszínről, később viszont a bank alkalmazottját elengedte.

Hiába a mentelmi jog

A Legfőbb Ügyészség megsértette 2005-ben Keller László jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát. Ezt állapította meg a Legfelsőbb Bíróság szerdai jogerős ítéletében, amely szerint a jogsértés egy vadászattal kapcsolatos vádiratban valósult meg. Az ügy idején Polt Péter volt a legfőbb ügyész.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!