hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2007. 12. 26.
Átment az egészségügyi reform, marad a koalíció Hosszas vitát követően, az ellenzék tiltakozása mellett a Parlament elfogadta az egészségügyi rendszer finanszírozásának reformjáról szóló törvényt. Kormánypárti képviselők szerint nemcsak szakmai, hanem politikai tétje is volt a döntésnek, ha ugyanis nem szavazták volna meg a koalíciós pártok az előterjesztést, akkor nagy valószínűséggel felbomlott volna a kormánykoalíció.Bojkott a nemzet-biztonsági vonalon A napokban NBH-igazgatónak kinevezett Laborc Sándor KGB-s iskolája miatt a Fidesz és a KDNP képviselői a jövőben nem vesznek részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésein – jelentette be a bizottság KDNP-s elnöke. Tóth Károly MSZP-s képviselő szerint Laborc szakmai alkalmasságát senki sem vonta kétségbe, sőt a Fidesz-kormány idején is vezetőként foglalkoztatták. Szilvásy György miniszter közleménye szerint „az NBH alkotmányosan működik, és nem a pártpolitikai célok képviselete a feladata”.

Rálőttek Hiller házára

A miniszter házának ablakán lőttek be éles lőszerrel. Senki sem sérült meg, a
BRFK nyomoz. Pár nappal korábban Kóka János épülő házára Molotov-koktélt dobtak,
amit a biztonsági őr eloltott. Kedden egy MSZP-irodára dobtak Molotov-koktélt.
Ez utóbbival egy főiskolás fiatalt és egy informatikai cég vezetőjét
gyanúsítják.



Lendvai közepest adott saját maguknak

Az MSZP baloldali politikát folytatott, de nem segítette kellőképpen eligazodni
az embereket a változásokban – indokolta Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője,
hogy miért adott közepest a kormány munkájára. Az egészségbiztosítási törvényről
szólva azt mondta, az év egyik legfontosabb jogszabálya volt. Hozzátette, nem
okoz csúszást a törvény esetében, ha Sólyom László köztársasági elnök esetleg
előzetes normakontrollt kér a jogszabályról az Alkotmánybíróságtól.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!