hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megrontók és megrontottak
Megdöbbentő tinitrendek: tizenhárom éves, önkéntes szexmodellek

2007. 08. 22.
„Senki sem vagy addig, amíg meg nem mutattad mindenedet valamelyik bulvárlap címlapján” – valahogy így lehetne megfogalmazni azt a növekvő trendet, amely a tinik egyre nagyobb tömegeit állítja a percnyi hírnevet élvező „médiasztárok” sleppjébe. A legismertebbek, Jade Goody, a 2002-es amerikai Big Brother-résztvevő, a milliárdos örököslány, Paris Hilton és az egykori tinisztár, Britney Spears (képünkön) egyaránt botrányos viselkedésükkel és szexi képeikkel vívták ki a fiatal lányok figyelmét – nem csak Amerikában. Mellettük sorakoznak természetesen a névtelenek is, no meg a reality show-k összes hősei. Mindez azonban nem csak társadalmi és erkölcsi probléma – az egyre erősebben szexualizált kultúrába való beilleszkedés hosszú távú mentális és fizikai problémákat is okozhat a fiatal lányoknak, állítják amerikai pszichológusok a közelmúltban megjelent tanulmányukban.

A népszerű videomegosztó oldalak, mint a MySpace, Facebook, YouTube
hemzsegnek a fiatal, akár 14 év alatti tinilányok szexi képeitől, videóitól. A
melltartóban, sortban, miniszoknyában pózoló, vetkőző lányok általában úgy
vélik, semmi rosszat nem tesznek, csupán a divatot követik, és „menők”. Szüleik
többnyire természetesen nem tudnak netes szerepléseikről és arról, naponta hány
felnőtt vagy éppen kifejezetten perverz férfi fűz megjegyzéseket alig serdült
lányuk félmeztelen képeihez és videóihoz. (Néhány hete tették közzé, hogy
egyedül a MySpace regisztrált felhasználói között 29 ezer ismert pedofil személy
található.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!