hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ne használják a gyerekeket díszletnek politikai demonstrációkhoz

2005. 12. 20.
Ne használják a gyerekeket díszletnek politikai demonstrációkhoz – szólította fel az iskolákat Magyar Bálint. Az oktatási tárca vezetője egy szentendrei iskola igazgatójának a leveléből idézett, miszerint a kormány újabb pénzkivonást tervez 2006-ban, s az egyházi iskolák fejkvótájának újabb lefaragását tervezik. Majd arra kéri a szülőket, hogy amennyiben megengedik, hogy gyermekük az egyházi iskolák tervezett demonstrációján részt vegyen, úgy azt csatolt nyilatkozat kitöltésével jelezzék, ám ellenkező esetben sem lesz semmi következménye a gyermek számára.

"Felháborító ez a gyakorlat, amelyet, úgy látszik, egyes egyházi iskolák kívánnak meghonosítani" – mondta Magyar, aki emlékeztetett: a törvény értelmében nem kényszeríthető sem a szülő, sem a gyermek politikai hovatartozásának megvallására, és az ő olvasata szerint egy ilyen nyilatkozat nem más, mint ennek kikényszerítése. A demonstrációt tanítási idő alatt tartanák, márpedig tanítási időt megszakítani egy ilyen, nem a tanítással összefüggő eseménnyel szintén törvénytelen – figyelmeztetett a miniszter. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!