hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jövedelmezőbb az e-kalózkodás

2005. 12. 06.
Jövedelmezőbb az e-kalózkodás, mint a drogkereskedelem. Valeria McNiven az USA államkincstárának kiberbűnözési szakértője szerint 2004-ben a drogkereskedelem körülbelül 105 milliárd dolláros forgalmat eredményezett, míg az internetes zsarolások, adatlopások, gyerekpornó, kalózmásolatok, tőzsdei manipulációk és adatkémkedések még ezt a számot is túlszárnyalták. Az államkincstár szakértője elmondta, hogy ezeknek a kiberbűnözőknek bizonyított a kapcsolata a terroristákkal. Mivel a technika fejlődése töretlenül száguld előre, a bűnmegelőzési szervek elmaradása egyre tetemesebb. Nemzetközi biztonságtechnikai szervezetek felmérései alapján ma a nyugat-európai országok nagyvállalatai számára az első számú veszélyforrás már nem a cégen belüli sikkasztás, hanem a terroristák kibertéren keresztül érkező fenyegetése, rombolása. A szakértők azonban a legnagyobb problémának azt tartják, hogy nem képesek megfelelően biztonságos rendszereket létrehozni, pedig lehetséges lenne, csak ennek is ára van. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!