hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alternatív kijelentés

2005. 12. 06.
"A Fidesz a jövő év elején alternatív kormánnyal lép a nyilvánosság elé"  – közölte Schmitt Pál Debrecenben.  A Fidesz alelnöke szerint "január végén, február elején alternatív kormánnyal kell kijönni". Orbán Viktor egy Fidesz-rendezvényen. Egyelőre nem oszt kormányzati posztokat Fotó: Vörös Szilárd

Az egykori olimpikon saját szerepéről szólva kijelentette: most a munka időszaka van, nem arról beszélnek "mi leszek, ha nagy leszek", de ha kormányzati szerepet kell vállalnia, akkor csak azt vállalja, ami a szakterülete, amihez ért. A Fidesz alelnöke úgy ítéli meg, pártja jó tempóban hirdette meg a Változás 2006 programot.

"Változást akar az ország" – summázta a nemzeti konzultáció tapasztalatait a politikus. Mint mondta, változást akarnak a nyugdíjasok, a munkavállalók, a fiatalok, a családosok, a vállalkozók és a mezőgazdasági tevékenységet folytatók.

Schmitt Pál részletesen felsorolta, hogy melyik rétegnek mit ígért, és mit nem teljesített a jelenlegi kormány, amiért a változást szeretnék, majd kijelentette: az állam területén kisebb bürokráciát és nagyobb alázatot, a gazdaságban kevesebb adót és több munkahelyet, a politikában kevesebb politikust és a közügyekbe nagyobb beleszólást akarnak az emberek.

A Fidesz vezetői azonban cáfolták Schmitt Pál alternatív kormánnyal kapcsolatos kijelentését. Mint az egyik internetes újságnak több jobboldali politikus elmondta: nem tudják, milyen papírokat láthatott az alelnök, mert olyan terv pillanatnyilag nem létezik, amely egy árnyékkormányt vetne be a kampány idején. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kifejtette, hogy ő mint a kormányzati felkészülés politikai felelőse "eddig csak feladatokat osztott ki, kormányzati posztokat nem, és a választásokig nem is fog".

Fideszjelölt-állítás

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!