hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem értjük egymást

2005. 11. 29.
Nem értjük egymást. Míg Európában minden második, addig hazánkban minden negyedik ember beszél valamilyen idegen nyelvet – derül ki a TNS Opinion an Social közvélemény-kutató friss felméréséből.

Magyarországon továbbra is a német a legelterjedtebb nyelv, amely most már csak egy hajszállal előzi meg az angolt. Az unió legelterjedtebb nyelve az angol – a felnőtt lakosság harmada beszéli a világnyelvet – ezt követi a német, melyet az emberek 12 százaléka beszéli idegen nyelvként, a harmadik legnépszerűbb pedig a francia (11 százalék). (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!