hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Levelet írt Kuncze Gábor

2005. 11. 29.
Levelet írt Kuncze Gábor huszonöt magyarországi egyház vezetőjéhez. "Az SZDSZ-nek nem szándéka a hívők megsértése" – írta a pártelnök, aki azonban továbbra is fenntartja az SZDSZ Gusztos Péter által ismertetett elképzeléseit az egyházak önfinanszírozásáról.

"Javaslatunk lényege: az egyházak hitéleti tevékenységét ne valamennyi adófizető, hanem a hívek erre a célra elkülönített adójából finanszírozzák" – foglalta össze tömören Kuncze a szabaddemokrata álláspontot. A tervezetet, akárcsak Gusztos Péter, a pártelnök is azzal indokolta, hogy a mostani szabályozás az egyházakat kiszolgáltatja a politikának. Kuncze szerint a tervezet nem arról szól, hogy több vagy kevesebb pénzt kapjanak-e az egyházak, hanem az állam és az egyházak szétválasztásának alkotmányos alapelvét célozza. A szabaddemokrata képviselő levelében nem tért ki a javaslat többi kifogásolt pontjára, így nem ejtett szót a Vatikáni Szerződés módosításáról, a perselypénz, illetve az adományok megadóztatásáról, valamint a Gusztos Péter által "feudálisnak" nevezett egyes egyházi kiváltságok megszüntetéséről sem. (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!