hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fertőző rajzfilmek

2005. 11. 22.
A médiatörvény módosítását javasolja Csapody Miklós. Az MDF-es képviselő hétfőn napirend előtti felszólalásában ostorozta a Cool TV egyik rajzfilmjét, valamint nyíltan felszólalt olyan műsorok ellen, amelyek a homoszexualitást propagálják. 

"Sem az RTL Klubot, sem a Cool TV-t nem szerettem volna sértegetni azzal, hogy az általuk üzemeltetett csatorna kloáka, inkább ez egy áthallás, hiszen ilyenfajta szenny csak kloákából származhat vagy kanálisból" – nyilatkozza lapunknak Csapody Miklós. Az MDF politikusa emlékeztetett arra, hogy többen több ízben bejelentést tettek az ORTT panaszabizottságánál egy bizonyos rajzfilmmel kapcsolatban, amely a büszke Hungarikum címet viseli. 

A sorozat egyik epizódja Szűz Máriát pornószínésznőként mutatja be – mindez Jáksó László magyar hangjával fűszerezve. Egy másik epizódban pedig egy turulmadár egy jó vastagot "pöttyint" a térképre. Ez képezi aztán a továbbiakban Magyarországot, és ebbe fejjel lefelé belezuhan Mária. 

"Ha ez a művészi szabadság, ha ilyen felfogású munkák vetítése belefér a médiatörvénybe, akkor a médiatörvényt meg kell változtatni azonnal" – véli Csapody Miklós, aki a Tilos Rádiónak ahhoz az emlékezetes esetéhez hasonlította ezt az ügyet, amikor hívő emberek, keresztények kiirtására szólított fel egy szerkesztő. 

A Cool TV-vel kapcsolatosan a képviselő sérelmezte, hogy olyan műsorokat is vetítenek, amelyek nyíltan a homoszexualitás "örömeibe" vezetik be az ifjúságot – mindezt a képernyőn keresztül.

A homoszexualitással kapcsolatosan Csapody megjegyezte: ma gyakorlati, erkölcsi, felfogásbeli problémát jelentő ellentmondás van a média gyakorlata, illetve azok között az eszmények között, amelyeket például a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma is hivatott ápolni és őrizni. "Az ilyen színes, kedves, vonzónak mutatkozó rajzfilm speciális történelemértelmezése szerintem nem fér bele a művészi szabadságba, mert ez nem egy ironikus, groteszk, kritikus történelemértelmezés volt, hanem gyalázat" – állítja a politikus.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!