hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csökkent a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben

Csökkent a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben – derül ki a Gallup legfrissebb tanulmányából. A közvélemény-kutató cég mérése alapján az elmúlt hónap mindkét nagypárt számára a támogatóik számának csökkenésével járt. A még mindig vezető Fidesz és az MSZP közötti különbség a teljes népesség körében minimálisra csökkent.

Az elmúlt időszakban a szocialisták támogatottsága egy százalékot romlott, a fiatal demokratáké pedig hármat – ezzel az év legrosszabb eredményét hozták. Az SZDSZ továbbra is két százalékon áll, a többi párt támogatottsága még ezt sem éri el. Hasonló tendenciát mutat a másik két közvélemény-kutató cég mérése is: a Szonda Ipsos szeptemberi felmérése azt mutatja, hogy a két nagypárt közötti eddigi jelentős különbséget sikerült a szocialistáknak lefaragni, így a különbség már csak négy százalék a Fidesz javára. A Szonda szerint az SZDSZ négy, az MDF és a MIÉP pedig két-két százalékon állt szeptemberben. A Medián szerint is csökkent a különbség: a Fidesz négy százalékot veszített, míg az MSZP két százalékot erősített a szavazótáborán.
(Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!