hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pert nyertek az orvosok

Pert nyertek az orvosok. A bíróság ítélete szerint az orvosok által ellátott ügyelet után ugyanakkora fizetés jár, mint a normál munkaidő után: emiatt a kórházak kénytelenek lesznek többet fizetni alkalmazottaiknak.

Ennél nagyobb problémát jelent, hogy az ítélet értelmében az ügyeleti idő nem tekinthető töredék munkaidőnek. Így az ügyeletben eltöltött időt is bele kell számolni a heti munkaidőbe, aminek viszont felső határa van. Becslések szerint tízezer szakember hiányozhat a rendszerből, ha az új számítási rendszert bevezetik.
(Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!