hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem igazolódtak be

2005. 09. 06.
Nem igazolódtak be azok a félelmek, hogy az ügyészségre és a rendőrségre nehezedő politikai nyomás miatt a brókerbotrány a vádirat megírásáig sem fog eljutni. A héten nyilvánossá vált a vádirat, amely kalandos úton landolt az interneten – az elsőként feltett verzió ugyanis még több gyanúsított személyes adatait is tartalmazta, a végleges verzió néhány órás csúszással került nyilvánosságra. Az eset miatt leváltották Dobos Gabriellát, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét.

A vádirat szerint az ügyészség Kulcsár Attilát "csupán" különösen jelentős érték? sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolja. Érdekes módon pénzmosással nem őt, hanem Kerék Csabát, Mészáros Jánost és a szír Haszszán el-Abedet vádolják. Rejtő E. Tibornak és Forró Tamásnak csupán egy bűntettel, a sikkasztásban való bűnsegédlettel szemben kell védekeznie. Az összesen huszonegy vádlott között van pénzváltó, önkormányzati képviselő, ügyvéd és egy személyfuvarozó. Utóbbi a taxis Gyuszi, állítólag ő vitte Kulcsár megbízásából a milliókat – ellene közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat.
(Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!