hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harminc éve titok fedi a Malév 240-es, bejrúti járatának tragédiáját

2005. 10. 04.
Harminc éve titok fedi a Malév 240-es, bejrúti járatának tragédiáját. Metes György, a Jobbik közlekedési kabinetjének elnöke szerint Izraelnek állhatott érdekében a gép lelövése. Állítása szerint – a tragédia idején légiirányítóként dolgozott a Malévnél. 

Metes a MIÉP Ébresztő cím? újságjának volt a főszerkesztője, és mint ismeretes, ebben a lapban jelentek meg Hegedűs Lóránt hírhedtté vált, "rekeszd ki…." sorai. Metes elismerte: a felelősség a magyar vezetésé, akik a figyelmeztetés ellenére elindították a gépet a háborús térségbe. Nyílt titoknak számított, hogy a repülő nem Videoton alkatrészeket, hanem nagy mennyiség? fegyvert szállított volna Libanonba. A tragédia előtti napokban nyílt meg Budapesten a PFSZ budapesti irodája, de az utaslistán feltüntetett palesztin vezetők végül nem ezen a gépen utaztak. A rossz döntés összesen 8 ország 60 állampolgárának életébe került és a mai napig senkit sem vontak felelősségre a történtekért. A tragédia évfordulója szeptember 30-ára esik. (S. L.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!