hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szabó szondája

2005. 08. 09.
Abszolút hasonlóságot kezdenek mutatni a két nagy párt képviselői, legalábbis ha alkoholszondát kezében lobogtató rendőrrel találkoznak. Fújnak rá. Eddig csak exkisgazda képviselők – Fenyvesi Máté és Vincze László – mondtak nemet a mentelmi jogukra való hivatkozással a szonda megfújására, de hétvégén csatlakozott e díszes társasághoz Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő is. Szabó Zoltán Fotó: MTI

A politikus azzal védekezett, hogy azért nem fújta meg a szondát, mert így ítélte meg, hogy így hamarabb hazajut ő is, meg a rendőr is. És valamiféle olyan magatartást látott a rendőrön, amely arra utalt, hogy jobb lenne, ha élne a mentelmi jogával. Emellett pedig rendkívüli meleg volt aznap. Szépségtapasz, hogy elismerte, hibázott, ma már másként tenne. Fújna. 

Ez egyébként egészen újszer? magyarázat. A "nagy" elődök másképp védekeztek. A labdazsonglőrből lett politikus, Fenyvesi Máté esetében a paranoiás okok vezették a "nem"-re; ő ugyanis attól tartott, hogy a baloldali irányítású rendőrségnél megmásítják az eredményt. Vincze Lászlót pedig a balesete utáni agyrázkódása akadályozta meg a helyes döntés meghozatalában, és emiatt mondta azt a hibás mondatot "élek mentelmi jogommal".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!