hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rákkeltő anyagot találtak

2005. 08. 16.
Rákkeltő anyagot találtak egy szennyvízelvezető-csatornában, amely a Richter Gedeon Rt., valamint az Onyx Magyarország Kft. esővizét vezeti a Kenyérmezei-patakba, mely a Dunába ömlik. Innen nyeri Esztergom az ivóvizét is. Mindkét vállalat tagadja, hogy tőlük származna a káros anyag, amit az iszapban találtak. A Közép-dunántúli Környezetvédelmi Főfelügyelőség nem tudta meghatározni a szennyezés eredetét, ezért mindkét céget és az önkormányzatot is kötelezte a kanális tisztítására. 

Esztergom polgármestere, Meggyes Tamás viszont meg van győződve a hulladékégető üzem felelősségéről. Az önkormányzat által felkért laboratórium mérései szerint ugyanis a szennyeződés már az Onyx Kft. csőrendszerének kivezető szakaszában is megtalálható volt. Az Onyx Kft. szerint a veszélyes anyagot ismeretlen tettes juttatta a csatornába. A szaktárca nyilatkozata szerint a szennyeződés nem érte el a Dunát, az ivóvíz tiszta, illetve nem áll kapcsolatban a tavalyi, súlyos mérték? környezetszennyezéssel. A hatóságok ismeretlen tettes ellen nyomozást indítottak. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!