hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mécs Imre valószínűleg szakít az SZDSZ-szel

2005. 08. 16.
A képviselő lapunknak elmondta: nagy az esélye annak, hogy jövőre nem liberális színekben indul a választásokon. Mint hozzátette, budai körzetében az utcán járva sok embertől – köztük nem kevés Fidesz-szimpatizánstól – kap bátorítást, miközben a párt vezetői közül többel nagyon megromlott a kapcsolata. A jelenlegi parlamentben ő az egyetlen 56-os képviselő, így mindenféleképpen indulni szeretne a jövőre esedékes választásokon, hogy hangja legyen sorstársainak. "Végső lehetőségként azt sem zárom ki, hogy függetlenként induljak" – közölte a Hetekkel a képviselő. Hiller István, az MSZP elnöke már jelezte a sajtóban, hogy ha rajta múlik, tenni fog érte, hogy Mécs Imre képviselő maradjon. 

A szabaddemokrata képviselő, saját elmondása szerint, a nagyobbik kormánypárt részéről hivatalos megkeresést még nem kapott.

Továbbra is bizonytalan viszont a többi szabaddemokrata képviselő sorsa, akik a köztársasági elnök választása alkalmával pártjuk kifejezett felszólítása ellenére is éltek szavazati jogukkal. A korábban visszavonulását fontolgató Béki Gabriellát azonban az SZDSZ több helyi szervezete is jelöltnek kérte fel, így elképzelhető, hogy továbbra is párton belül fog folytatódni politikai karrierje. Wekler Ferencet szintén jelölték helyi szervezetek, ám a párt ügyvivői testülete még nem hagyta jóvá a jelölését.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!