hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Közéleti kameraláz

2005. 08. 23.
A parlamenti pártok vezető politikusai szerint megrendítheti az igazságszolgáltatásba vetett társadalmi bizalmat a Kulcsár Attila kihallgatásáról az MTV-ben bemutatott videofelvétel. Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese úgy nyilatkozott: nem jó az, ha a társadalomban azt hiszik, hogy egy igazságszolgáltatási szerv politikai kötődésekkel rendelkezik. A politikus a nyilvánosságra került felvételek alapján indokoltnak nevezte az MSZP-frakciónak a kihallgatás kapcsán a legfőbb ügyésznek címzett, írásbeli választ igénylő kérdéseit.K. Attila: szelet vetett… Fotó: MTI

Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a bankbotrány tisztázása érdekében a szocialistáknak nem az ügyészség felé kell kérdéseket feltenni, hanem "saját soraikban kell a kérdéseket tisztázni, miután az ügyről kiderült, hogy nagyon jelentős szocialista szálai vannak, ezért visszataszító, hogy a szocialisták elvárásokat fogalmaznak meg az ügyészséggel szemben". 

Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor szerint a Kulcsár Attila vallomásáról nyilvánosságra került videofelvételek arra utalnak, mintha előzetes koncepció szerint ment volna a kihallgatás az ügyészségen. Dávid Ibolya úgy véli, nem jó az, ha az emberek elhiszik, hogy a végrehajtó hatalomnak van egy rendőrsége, és nem jó az, ha az emberek azt érzik, hogy van egy ügyészség, amelyik nem éppen független alkalmasint a politikai hovatartozásában.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!