hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Esős nyárvége

2005. 08. 23.
Ritka az ilyen csapadékos augusztus, de nem példa nélküli – állítja lapunknak Kánai Gábor.  A meteorológus úgy véli: az időjárásban igazán az a rendkívüli, hogy néhány év leforgása alatt most másodszor van ilyen csapadékos augusztusunk. Mádon ismét nagy felhőszakadás volt, fél óra alatt 50-60 milliméter csapadék hullott, de a helyzet ezúttal nem olyan súlyos, mint májusban, az egy halálos áldozatot követelő esőzéskor. Augusztus 15-én Egerbe és Hajdúszoboszlóra is elért a zivatar: az egy óráig tartó özönvíz több pincét is elöntött, a tűzoltókat több tucat helyre riasztották. Az ezt követő napokban 6 megyét érintett súlyosabban az eső, a tűzoltóság 36 óra alatt mintegy 700 riasztást kapott. Kritikus a helyzet Borsodban, ahol az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének közlése szerint összesen mintegy 220-230 lakóépületet veszélyeztet a víz, emiatt több helyütt is ki kellett költöztetni a lakosokat. Somogy megyében szerda délután volt ítéletidő: az utcákat, pincéket elöntő víz miatt a Balaton környéki települések lakosai mintegy 70 alkalommal riasztották a hatóságokat. (H. J.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!