hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Biztonsági okokból kamerákkal szerelnék fel

2005. 08. 16.
Biztonsági okokból kamerákkal szerelnék fel a jövőben a BKV valamenynyi járművét – értesült a Reggel. A fő cél, hogy a rögzített képeket utólag elemezni tudják.

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a tervekkel kapcsolatban hangot adott aggályainak: "Járművekre vonatkozóan nincsen törvényi szabályozás, az érintettek hozzájárulásán alapulhatna az adatkezelés". Ám ez komoly problémákat vet fel, mivel ebben az esetben nem lehet szó önkéntességről, hiszen az utazónak nincs választási lehetősége. Az ombudsman kitért arra is, hogy közlekedési eszközök bekamerázásával szemben a buszsávok bekamerázása nem tekinthető aggályosnak, mivel közterületen erre a rendőrség jogosult. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!