hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sulinyet

2005. 05. 24.
A rendőrség, mint a fertőző betegségek esetében az orvosok, igyek-szik felgöngyölíteni az érettségijárvány útját. A gócpontot, tehát azt a személyt vagy azokat a személyeket, akik ellopták a tételeket, még nem találták meg, de egy köztes "elosztóállomást" már igen. Három fiatalt azzal gyanúsítanak, hogy a terjesztésben vettek részt, közülük kettő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem diákjai, egyikük éppen joghallgató. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda illetékesei végigjárták az ország 1080 középiskoláját, és több helyütt is felbontott érettségi borítékokat találtak, azonban ez még nem jelenti azt, hogy ezekből az iskolákból kerülhettek ki a szolgálati titkot képező adatlapok. Azonban maguk a rendőrök is úgy tartják, hogy a m?anyag borítást felbontás után mindenfajta nehézség nélkül – egy nylonforrasztó géppel – vissza lehetett alakítani. Tehát a sértetlennek látszó m?anyag borítékok is lehettek "a fertőzés elindítói". Egyetemisták elmondása szerint a felsőoktatási intézmények is megérnének egy alapos átvizsgálást, mivel azok amúgy is a hamisítások melegágyai. Nemcsak a DVD-k és CD-k, hanem évfolyamdolgozatok, vizsgák, műszaki rajzok "pénzalapú" cserekereskedelme zajlik egyes szakokon. 

A Marketing Centrum közvélemény-kutató cég – amelyet ellenzéki politikusok az SZDSZ-szel összefüggésbe szoktak hozni – gyorsfelméréséből az derült ki, hogy a megkérdezettek mindöszsze 17 százaléka véli úgy, hogy az érettségi botrány miatt távoznia kellene az oktatási miniszternek, 69 százalék szerint viszont a bűncselekmény elkövetőit kell felelősségre vonni, s ők azt tanácsolják Magyar Bálintnak: ne mondjon le. A megkérdezettek 38 százaléka szerint az Oktatási Minisztériumot terheli a felelősség, mert nem őrizték megfelelően a tételeket, 31 százalék a tolvajokra hárítja a felelősséget, 9 százalék pedig az iskolaigazgatókra.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!