hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kósáné sikere

2004. 07. 12.
Az Európai Parlament szocialista politikai csoportja alelnökévé választotta Kósáné Kovács Magdát. Az újonnan csatlakozott országokból érkezett képviselők közül ő volt az egyetlen, aki bekerült az alelnökök hétfős körébe. Az EP második legnagyobb frakcióját alkotó szocialisták közül valamivel több, mint százhetvenen vettek részt a szavazáson, és a jelöltek közül Kósáné Kovács Magda kapta a legtöbb szavazatot, száznegyvenötöt. Ezzel a csoport első alelnöke lett, ami azt jelenti, hogy Martin Schulz elnököt távollétében ő helyettesítheti. 

Kósáné Kovács Magda a szavazás után elmondta, hogy megválasztása őt is váratlanul érte. "Egy ilyen jelölés előtt a frakcióvezető komoly egyeztetéseket folytat, mert nyilvánvalóan nem mindegy számára, milyen csapattal fog dolgozni. Emellett bizonyos geopolitikai és reálpolitikai szempontokat is figyelembe kellett venni ahhoz, hogy a frakció vezetősége kiegyensúlyozott legyen" – fogalmazott a politikus. Fontos mozzanat, hogy a Visegrádi Csoporthoz tartozó négy ország most a szocialisták frakciójában "ismét egymásra talált, és létrehozott egy olyan laza csoportot, amelyben megpróbálnak egymással és egymásért politizálni" – tette hozzá Kósáné Kovács Magda, akit a visegrádi négyek egyetértésével javasoltak alelnöknek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!