hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Örmény egyperces

2002. 10. 14.
Lányi Zsolt volt kisgazda képviselő örmény színekben indul a kisebbségi önkormányzati választásokon Budapest V. kerületében. A meglepőnek tűnő fordulatot Lányi az Origo cím? internetes újságnak azzal indokolta, hogy abbahagyta az országos politikát, valamint nagyanyai vonalon ő is örmény származású, bár nem beszéli a nyelvet.

"Kisebbségi képviselőként, ahogy eddig is, örmény kultúresteket és rendezvényeket szerveznénk, könyveket adnánk ki" – adott betekintést jövőbeli terveibe Lányi Zsolt. Heizer Antal, a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Hivatal elnöke az Origónak úgy nyilatkozott, hogy a parlamentből kiszorult pártok több esetben úgy próbálnak pozícióhoz jutni, hogy a kisebbségi önkormányzati választáson indítják jelöltjüket. Példaként említette, hogy a MIÉP is alapított egy örmény szervezetet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!