hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leplezetlen szentszövetség

2002. 09. 29.
A polgári-nemzeti oldal hívei és az egyházak közötti együttmuködés nem napi politikai ügy, hanem stratégiai szövetség – jelentette ki Orbán Viktor a Katolikus Pedagógiai Napok keretében tartott szerdai tanácskozáson. A volt miniszterelnök szerint az egyháznak és intézményeinek az lehet a legnemesebb történelmi feladata, hogy erkölcsi kérdésekben rendszeresen felmutatja a zsinórmértéket. Szavai szerint egy ország akkor egészséges, ha van elgondolása saját jövojérol, ezért egy országgal nem lehet megtenni, hogy "száz napról száz napra bukdácsoljon". 

Orbán úgy vélekedett, hogy a kommunizmus egyhangú, hamis ideológiája után a huszonegyedik században a sokhangú kordivattal szemben kell megfogalmazni az igazi értékeket. Mint mondta, e kordivat manapság sokszor szinte ideológiai kényszerré válik a közízlésben, a közbeszédben, "a történelmi múlt leértékelésében és meghamisításában és a hamis eszmények állandó sulykolásában". Ha lesz Magyarországon valaha nemzeti egység, akkor az minden valószínuség szerint a barátság, a bizalom, a szeretet köré, s nem ideológiai doktrínák köré lesz fölépítheto – fogalmazott Orbán Viktor, ugyanakkor hozzátette, hogy ennek megvalósulásához gyozedelmeskedni kell a gyulöleten, amely az országgyulési választások kampánya óta elárasztotta az országot, és a rossz szellem sehogyan sem akar visszabújni a palackba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!