hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Polgári gospel Solymáron
Horthy és az ökumenikusok

2002. 08. 31.
Időpont: augusztus 24. Helyszín: Solymár, II. országos ökumenikus gospel zenei fesztivál. Hogy honnan tudtam? Onnan, hogy augusztus 20-án kimentem Budaörsre meghallgatni a "polgári miniszterelnököt", és az egész város tele volt plakátolva a rendezvénnyel, plusz minden kocsi szélvédőjére került egy szórólap a nemzetféltés ideje alatt.

Június végén még "balesetnek" nevezte az Ez az a nap! elnevezés? zenei programot szervező felekezetközi csoport egyik tagja, hogy a polgári körök aktivistái és kiadványai szinte ellepték a rendezvényt, számtalan csatlakozási pontot biztosítva a megjelenteknek a nemzeti oldalhoz. Igaz, Solymáron már nem lehetett előfizetni a Heti Válaszra, viszont Orbán Viktor volt a rendezvény fővédnöke, aki külön örömét fejezte ki – a műsorfüzetben –, hogy a fesztivált ismét azon a helyen szervezték meg, amely "tizenkét éve bizonyítja rendíthetetlen hűségét a polgári világ iránt". További kiemelt támogatók voltak a "királyi" médiumok és a kultusztárca, na meg a Képmás magazin, melynek főszerkesztője a solymári plébános, Illéssy Mátyás, aki Orbán Dísz téri beszédét egy az egyben közölte le kampányidőben, Deutsch Tamás ferences diákok előtt elhangzott expozéjával egyetemben. Lássuk, mi van még! A vallási irodalom remekei és a szentekről készült falinaptár árnyékában húzódik meg Debreczeni József könyve az exminiszterelnökről, kissé odébb plakát hirdeti: Hajrá Magyarország! Alatta kisasztalon az In Dextra Veritas (Jobboldalon az igazság) együttes vadonatúj CD-je Hajrá Magyarok! címmel, borítóján Medgyessy és Orbán bokszolnak egy ringben. A hanghordozó készítői történetesen a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói, és mint kiderült, pillanatok alatt féltékennyé tehetők a következő beugratós kérdéssel: "Nem a pázmányosok viszik inkább a Viktor zászlaját?" "Dehogy! – mondják kórusban. – Végigkampányoltuk az egész választást a Fidesznek, ott voltunk a TF-en és a Kossuth téren is." Mostanában viszont már csak polgári körös rendezvényeken tudnak öszszefutni vezérükkel, aki Zalalövőn dedikálta is új lemezüket a gyűjtőknek. A CD-t egyébként a nemzeti oldalnak ajánlják, és "azoknak az ezreknek, akik július 4-én példát mutattak nekünk bátorságból". A tartalomból: D–209; Még egy embert!; Terror Háza; Vérünk vezet; Édesanyám rózsafája; ám a legérdekesebb mégiscsak Horthy Miklós 1919. november 16-án elhangzott, híres beszédének megzenésítése, ahol Budapest a "bűnös város, amely megtagadta ezeréves történelmét, koronáját, nemzeti színeit sárba taszította, és vörös rongyokba öltözött". A polgári ökumenikus rendezvényekről visszamaradt példányokat a borító tanúsága szerint a Fehérlófia elnevezésű, nemzetiszocialista termékekre szakosodott könyvesbolt értékesíti.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!