hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Forró nyár
Hangulatjelentés a Tisztelt Házból

2002. 07. 21.
Az Országgyűlés a nyári szünet előtti utolsó munkanapján 339 igen szavazattal, 17 tartózkodás mellett elfogadta a kormány száznapos programjának végrehajtását elősegítő költségvetési törvény módosítását. Az utolsó napon az MSZP és az SZDSZ mellett a Fidesz is megszavazta a költségvetés módosítását. Nagy feltűnést keltett, hogy a szavazáson részt vett Orbán Viktor volt miniszterelnök, aki a Medgyessy-kabinet működése alatt először jelent meg az Országgyűlésben. Mindezek ellenére a hangulat továbbra is indulatoktól terhelt. Napirend előtt került terítékre a hétfői agrárdemonstráció kérdése, amelyben a Fidesz bosszúállás vádjával támadta Németh Imre agrárminisztert. Az elhangzott vádakra az érintett miniszter az elmúlt kormány "torgyánügyi" minisztériumának zseniális szakmai hozzáértését emlegette, akik miatt ilyen tarthatatlan helyzet alakult ki a mezőgazdaságban. 



Lendvai Ildikó és Katona Béla az MSZP padsoraiban. Nyert ügy az első száz nap Fotó: MTI

A már jól megszokott forgatókönyv szerint következtek Medgyessy Péter kémelhárító múltjával és a választások tisztaságával kapcsolatosan kialakult eszmefuttatások, elképzelések. Gy. Németh Erzsébet szocialista frakcióvezető-helyettes szerint mindezek mögött a bukott kormányfő áll, aki látszatra ugyan elismerte, hogy a választások törvényesek voltak, a valóságban azonban Orbán Viktorban "forr a düh és az indulat, revansot akar mindenáron". Véleménye szerint a Fidesz válságban van, a társadalom pedig nem vevő a "Játszd újra, Viktor" nev? történelmi rémdrámára. 



Orbán Viktor megjelenésével nagy feltűnést keltett Fotó: MTI

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!