hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Útszéli vágyak
Hallgat a debreceni pártelit

2002. 02. 17.
Nem akarják politikai célra felhasználni a hajdúsági pártok a Kósa Lajos debreceni polgármester körül kialakult úgynevezett prosti-ügyet. Annak ellenére sem, hogy – mint ahogy tudósítónk jelentette – az igazság kérdése továbbra is foglakoztatja a cívisváros közvéleményét. 

A Blikk bulvárlap azt állította, hogy Kósa Lajost a rendőrök a 4-es főút mellett érték tetten egy prostituálttal, ezért rendőri intézkedést foganatosítottak ellene, illetve megemlítenek egy másik esetet is, amikor a polgármester állítólag a vasútállomásnál próbált alkalmi partnert keríteni, sikertelenül. A lap a prostituáltak és a rendőrök nyilatkozataira építette állításait. (A Blikk által
leírt helyszínek a prostituált (al)világ legalsó részei.) A cikk megjelenését megelőzte, hogy több – helyi és országos – internetes vitafórumon is már napok óta vita folyt arról, hogy vajon igazak-e a polgármesterről szóló hírek. A Hetek megbízható forrásból úgy értesült, hogy mértékadó politikai napilapok szerkesztőségében is felmerült, hogy írjanak a feltételezésekről, de elsősorban arra vártak, hogy valaki "előjöjjön a hírrel". 

A megvádolt politikus sajtótitkárán keresztül cáfolta a vádakat, és pert helyezett kilátásba a Blikk ellen. Egyedül a megyei napilapnak nyilatkozott a kérdésben, amelynek főszerkesztőjével a városban köztudottan jó kapcsolatokat ápol. 

A Fidesz politikai ellenfelei nem kívánják felhasználni az ügyet választási célokra, annak ellenére sem, hogy úgynevezett nyugati demokráciákban az ilyen erkölcsi kérdéseket közügynek tartják. 

Lapzártánkig a Blikk szerkesztősége nem vonta vissza a cikk állításait, azaz fenntartja, hogy Kósa Lajos prostituált szolgáltatását vette igénybe. Tudósítónknak a helyi vendéglátóiparban járatos vállakozó – neve mellőzését kérve – elmondta, hogy Debrecenben van egy olyan luxusbár, ahová a helyi politikai elit tagjai közül is eljárnak. Ez a férfi lapunknak úgy nyilatkozott, hogyha meg is történt Kósa Lajos "ügye", akkor – a kéz kezet mos elv alapján – sem érdeke senkinek, még a politikai pártoknak sem Debrecenben, hogy erre és az ilyen ügyekre fény derüljön.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!