hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pamflet a pártvezérről
Csurka tegnap és ma

2002. 01. 20.
Szabó Lukács, a MIÉP egykori alelnöke tollából karácsony előtt igen érdekes írás látott napvilágot. A Magyar Élet cím? közéleti lap több mint száz oldalon keresztül foglalkozik Csurka István múltjával és jelenével. 



Szabó Lukács a Parlament folyosóján. Csurkát vádolja Fotó: archív

A szerző a MIÉP-elnök fényképe körül mintegy keretként olyan kifejezéseket használ, mint zsarolás, csalás, sikkasztás, pénzmosás, okirat-hamisítás, fedezetelvonás, adócsalás, befektetési csalás, hűtlen kezelés. Előszavában minden felelősen gondolkodó magyar ember számára ajánlja ezt az írást, aki elkötelezett abban, hogy az ország valamennyi lakója emberi életet élhessen. Ajánlja Csurka Istvánnak azzal a megjegyzéssel, hogy egyszer minden bűnünkről el kell számolnunk. Lapunk megkérte a szerzőt, hogy adjon hiteles információt ennek a szokatlan kiadványnak a keletkezéséről, céljáról.

– Képviselő úr! Olvasva az Ön által jegyzett Nemzeti Néppárt által kiadott közéleti lapot, óhatatlanul felmerül bennem a gyanú, hogy nem a bosszú vezérelte-e ennek megírásában.

– Valóban vannak személyes ellentéteink Csurka Istvánnal, de ahogy az írásokban is leszögezem, nem előttem, hanem a társadalom előtt kell hogy elszámoljon. A kiadvány célja az ő leleplezése, aki véleményem szerint köztörvényes bűnöket követett el, azokat, amelyeket a címlapon is olvashat. Hangsúlyozom, ebben az ügyben nyomoznak az ügyészség munkatársai, miszerint több mint tízmilliárd forint sorsáról van szó, ezzel tartozik elszámolni.

– Ha nem személyes okokra vezethető vissza, akkor milyen szándékkal íródott ez a kiadvány?

– Szándékom az volt, hogy a 2002-es választások előtt tiszta képet kapjanak a választók arról, hogy az a MIÉP, amelyet annak idején megalakítottunk, nem azonos azzal, amit most Csurka István képvisel. Az általunk megálmodott párt nem rasszista, nem antiszemita, nem gyűlölködéstől harsog, nem a politikai élet megmérgezése a célja, hanem a nemzeti érzelm? embereknek a felkarolása. Hangot kívánok adni annak, hogy két főügyész ténykedése alatt sem sikerült Csurka Istvánt a vádlottak padjára ültetni, holott a címben felsorolt cselekmények ezt kívánnák – ez véleményem szerint nem halogatás, hanem több annál, ez a hatalom cinkossága. Mindebben megerősített az is, hogy nem megtagadták a nyomozást, és nem ellenem indítottak hamis vád ügyében eljárást, hanem elindították és lefolytatták Csurka István ellen ezt a nyomozást. Úgy érzem, kötelességem, hogy tájékoztassam a választópolgárokat a MIÉP jelenlegi helyzetéről, és így felelősen tudjanak dönteni az országgyűlési választásokon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!