hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az útlevelét nem vonták be
Példátlan akció a kihívó ellen

2001. 12. 16.
"Amikor elvállaltam a legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltségét, számítottam arra, hogy személyemet támadások fogják érni. Jól számítottam, meglepetést legfeljebb a módszerek okoznak. Most érzem csak, milyen fontos lett személyem, hogy ilyen módszereket kellett bevetni ellenem" – olvasható Medgyessy Péter lapunkhoz is eljuttatott keddi közleményében. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje arra a hírre reagált, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el a Gresham-palota eladása ügyében végzett lobbitevékenységével kapcsolatban. A Hetek információi szerint az is felmerült, hogy bevonják a politikus útlevelét. 



Horn Gyula exminiszterelnök és Dékány András, az MSZP szóvivője Fotó: Reuters

Az 1998-ban történt eseményeket a szélsőjobboldali Magyar Demokrata nev? újság és a kormány lapja, a Magyar Nemzet tálalta elsőként, majd több személy feljelentése után a rendőrség is vizsgálni kezdte. Medgyessy Péter visszautasította az állításokat, és jó hírnevének megsértése miatt személyiségi jogi pert kezdeményezett a Magyar Nemzet és a Magyar Demokrata ellen. Bánáti János, Medgyessy Péter védőügyvédje felhívta a figyelmet arra, hogy nem Medgyessy a gyanúsított, a rendőrség ismeretlen személy ellen folytat nyomozást, amely a közelgő ünnepek miatt egy-két hónapig is elhúzódhat. Bánáti azt reméli, hogy a rendőrség még az előtt megszünteti a nyomozást, hogy bárkit meggyanúsítanának. "A pártatlan nyomozás során ki fog derülni: törvénytelenség nem történt. A magyar igazságszolgáltatás végezze csak a dolgát. Én is teszem a magamét. Világos a szándék: az ellenfeleink azt szeretnék, ha ez a kampány rólam szólna. De ez a kampány az országról, az emberekről fog szólni. Ezért győzünk. Az emberek változást várnak, és mi bebizonyítjuk, hogy van alternatíva" – folytatódik Medgyessy nyilatkozata. A szocialista miniszterelnök-jelölt mellett Horn Gyula korábbi miniszterelnök is kiállt. Kedden kijelentette: szégyellné magát, ha kormányfőként hasonló módszerekhez folyamodott volna politikai ellenfelei legyőzése érdekében, mint Orbán Viktor teszi. Horn egyébként lemondta az Orbánnal tervezett, az EU-csatlakozás kérdéseiről szóló, eddig menetrendszerűnek nevezhető találkozóját, és elmondta, mindaddig nem hajlandó a miniszterelnökkel tárgyalóasztalhoz ülni, míg Orbán emberei abba nem hagyják a Medgyessy elleni kampányt.


Negatívra hangolva

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!