hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A félrement parlament

Kedves Olvasóink! Közeleg a karácsony, és az ünnep fényét szerkesztőségünk is szeretné emelni. Következzék tehát egy válogatás, melyet országgyűlési képviselőink egymáshoz intézett bekiabálásaiból állítottunk össze. Fogadják olyan szeretettel, mint amilyen szeretettel az érintettek mondták. (A bekiabálásokat dőlt betűvel szedtük.)

Juhász Gábor, MSZP: "Ez az ország nem csak a Fideszé, és azon dolgozunk, hogy 2002 után a Fideszből néhányuknak az álmai valóra váltása után végre Magyarország legyen mindenkié."
(Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár: "Éhes disznó!")Kuncze Gábor, SZDSZ: "Tudom, hogy amikor így szíven találom Önöket, akkor nagy kiabálás kezdődik mindig,
(Sasvári Szilárd, Fidesz: "Legalább van szívünk! Nektek nincs!") de mégis kénytelen vagyok Önöket ezzel szembesíteni…"
(Bánki Erik, Fidesz: "Folyamatosan hazudsz!")Stumpf István kancelláriaminiszter: "Képzeljünk el egy átlagos amerikai családot! A gyerek megkérdezi az apját, ki találta fel a gyufát. Az apa utánanéz a lexikonban, s annyit mond: valami magyar. Majd a gyerek nekilát megírni a házi feladatát, és megkérdezi, ki találta fel a golyóstollat. Az apa utánanéz, és válaszol: valami magyar. A gyerek délután leül a számítógép elé játszani, és mellékesen megkérdezi,
(Bauer Tamás, SZDSZ: "Ki találta fel az Országimázs Központot?") ugyan vajon ki találta fel a számítógépet."
(Dr. Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter: "De ki találta fel a
Bauert?"
)Boros Imre, PHARE-pénzekért felelős miniszter: "Gyorsan és messze értékén alul privatizálta a magyar gazdaság leglényegesebb ágazatait, nem jött annyi pénz be a kasszába, hogy azt különösebben látni lehetne.
(Keller László, MSZP: "Alapvető hazugság, amit mondasz!") Ráadásul a terhei közel a kétszeresére növekedtek."
(Keller László: "Hogy mondhatsz ilyen butaságot?"Csurka István, MIÉP: "A pártok egyik fele el tudja képzelni, hogy olyan ember lesz a miniszterelnök, akinek a kezéhez hatalmas milliók tapadnak.
(Bekiabálás az MSZP-frakcióból: "28 millió, vidd vissza!") Micsoda felelőtlenség az, hogy olyan embert jelölünk, teszünk, ajánlunk a nemzetnek, akinek a kezéhez ugye mint miniszter kezéhez tapadnak súlyos milliók, sőt milliárdok…"
(Bekiabálás az MSZPfrakcióból: "Ne igyál annyit!")Burány Sándor, MSZP: "Akár önkritikának is felfoghatjuk, hogy Orbán Viktor emberei a vállalkozókat a kormányt dicsőítő táblák kihelyezésére kényszerítik,
(Közbeszólás a Fidesz soraiból: "Nagyon helyes!") már csak egyetlen dolgot kellene megtanulniuk: igazat mondani."
(Közbeszólás a Független Kisgazdapárt soraiból: "Hülyeséget beszélsz! Gyengék
vagytok!"
)Stumpf István kancelláriaminiszter: "Az idei augusztus 20-ai tűzijáték valóban többe került, pontosan 247 millió forintba, viszont több mint hétszer ennyien, összesen 2,2 millió ember nézte."
(Kuncze Gábor, SZDSZ: "Név szerint?")Sasvári Szilárd, Fidesz: "Hölgyeim és Uraim! A magyar millenneum…"
(Keller László, MSZP: "Sasvári úr, millennium!")Kuncze Gábor, SZDSZ: "2001 októberében aztán televíziós reklámsorozat kezdődött »jó kezekben van az ország« szlogennel, és ez, tisztelt képviselőtársaim, újabb 1000 millió forintjába kerül az adófizetőknek.
(Sasvári Szilárd, Fidesz: "Ekkora rizsát!") Nem 1000 millió rizsát mondtam, az nem egy olyan nagy tétel, hanem forintot, képviselőtársam."
(Sasvári Szilárd: "Ennyi rizsát a kínaiak sem esznek! Hagyd abba!"Kuncze Gábor, SZDSZ: "Önök, fideszesek azt gondolják a magyar népről, hogy a magyar nép önző."
(Sasvári Szilárd, Fidesz: "Majd mi elmondjuk, hogy mit gondolunk. Ne te pofázz!")Koltai Ildikó, Fidesz: "Mi országot és nemzetet építünk. De nem egyedül, tisztelt képviselőtársaim!"
(Keller László, MSZP: "A MIÉP-pel!")Juharos Róbert, Fidesz: "1998-ban az Önök miniszterelnöke, Horn Gyula úgy minősítette kedvenc belügyminiszterének, Kuncze Gábornak és egyben a saját kormányának teljesítményét, hogy közbiztonság itt aztán végképp nincs."
(Dr. Géczi József Alajos, MSZP: "Akkor nagyon mérges volt a Gyula!")Sasvári Szilárd, Fidesz: "Miért nem mondta el ezeket a nagyon szép célokat, amikor a Bokros család… Bokros-csomag… Nem is rossz az elszólás!"
(Kuncze Gábor, SZDSZ: "Az az Orbán család, akire te gondolsz!")Sasvári Szilárd, Fidesz: "Tehát, ha jól értem, az akkori Pénzügyminisztériumnak, az akkori politikának volt szándéka országimázsra, és a négy év alatt 10 milliárd forintot – mai áron – költene el."
(Keller László, MSZP: "Beszélsz hülyeséget!"Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár: "Karácsonykor egy polgári gondolkodású ember nem politizál."
(Bekiabálás az ellenzék soraiból: "Nesze neked, szent család!")Varga István, MDF: "Érthetetlen, hogy ellenzéki képviselők helyenként minősíthetetlen hangnemben ostorozzák a magyar külpolitikát, például Sz. Tibor részéről…"
(Boros Imre, PHARE-pénzekért felelős miniszter: "Kiskorú?")Bogár László, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: "A kormányra jutásuk előtt csak a régmúlttal kapcsolatban kellett volna valahogy az identitásukat tisztázni. Például eldönteni, hogy Kádár,
(Szalay Gábor, SZDSZ: "Lacikám, hogyan volt azzal az MSZMP-tagsággal?") Aczél vagy Pozsgay örökségét vállalják-e."
(Dr. Kis Zoltán, SZDSZ: "Hogy hordtad az aktatáskáját! Hoztad a dipiben a
szendvicset!"
)Elnök: "Eörsi Mátyás, szintén az SZDSZ képviselője, kérdést kíván feltenni a miniszterelnöknek, aki Vonza András földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter urat jelölte ki válaszadónak. Megkérdezem, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét. Igen vagy nem?"

Eörsi Mátyás, SZDSZ: "Áder János nem ennek a parlamentnek az elnöke, hanem a Fideszt szolgálja ebben a házban. Felháborító, (Áder János elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) hogy a kérdések nem hangozhatnak el!"
(Közbeszólás az SZDSZ soraiból: "Szégyellje magát Áder János!"Kóródi Mária, SZDSZ: "Miniszter úr, ennél nagyobb csilingelést és villogást már csak az tudna kiváltani, ha az egész kormányt beültetnék ebbe a hazugságvizsgáló gépbe."
(Boros Imre, PHARE-pénzekért felelős miniszter: "Sanda feltételezés!")Pálinkás József oktatási miniszter: "Képviselő úr, az óraszám-emelkedésnek és a béremelkedésnek semmi köze egymáshoz."
(Horn Gábor, SZDSZ: "Azt a betyár mindenit!")Répássy Róbert, Fidesz: "A Fidesz–Magyar Polgári Párt képviselőcsoportja szerint az Országos Választási Bizottság leendő tagjai minden tekintetben megfelelnek,
(Közbeszólás az MSZP soraiból: "A Fidesznek!") ha a Magyar Köztársaságban a bíróságok politikai értelemben vett függetlensége ezáltal biztosított, és ebben egyetértünk, akkor a választási bizottság tagjai számára előírt politikai függetlenség – amennyiben nem pártnak a tagjáról van szó – teljes egészében biztosított."
(Közbeszólás az ellenzék soraiból: "Ha a hülyeség fájna, állandóan ordítanál!")Dávid Ibolya igazságügy- miniszter: "Azért nem értem az ezzel kapcsolatos ellenvetést, mert az Országos Választási Bizottság minden lényeges döntése ellen vagy a Legfelsőbb Bírósághoz, vagy az Alkotmánybírósághoz lehet fordulni."
(Puch László, MSZP: "Háromszáz év múlva dönt!")Géczi József Alajos, MSZP: "Egyet szeretnék még megjegyezni. Nagyon sajnálom…"
(Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: "Olvassál egy kicsit, öreg, aztán szövegeljél!");
(Varga Mihály pénzügyminiszter: "Igyál kevesebbet!")Horn Gábor, SZDSZ: "Nem fogadom el a válaszát, arcpirítónak tartom, amit most is itt elmondott."
(Révész Máriusz, Fidesz: "Mint a vízfolyás, úgy hazudsz, vagy felkészületlen
vagy!"
)Takács Imre, MSZP: "Olyan sokat hivatkoznak mostanában Széchenyire, hogy ezzel kapcsolatban szeretném elmondani…"
(Sasvári Szilárd, Fidesz: "Brékfeszt!")Csurka István, MIÉP: "Én Önöket sajnálom. Sajnálom, mert elvesztették a türelmüket, és kimutatják azt…
(Közbeszólás az MSZP és az SZDSZ soraiból: "Idő!") Öt percem van, kisapám, öt percem van!"Hegyi Gyula, MSZP: "Ami a pártállami és egyéb módszereket illeti, ennél a törvénynél – aminek előterjesztője Pintér Sándor belügyminiszter úr – talán mégse kellene hivatkozni. Pintér Sándor úr, ebben a pártban nagyon sok embernek párttagtársa volt 89-ig."
(Dr. Pintér Sándor belügyminiszter: "Mit mondott? Nem értettem.")

Elnök: "Megkérdezem Pintér Sándor belügyminiszter urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra."
(Horn Gábor, SZDSZ: "Pintér elvtárs, vigyázz!")(Elhangzott a Magyar Köztársaság parlamentjében 2001. december 12-én és 18-án.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!