hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Defektet kaphat a Defend
Államilag támogatott üzlet

2001. 12. 02.
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést kedden két szocialista képviselő a BRFK-n a Magyar Posta Rt. Defend Kft.-ben történő tulajdonszerzése miatt. A Juhász Ferenc és Molnár Gyula képviselők által szignált feljelentés szerint a postának a Defend Kft.-vel kötött szerződései, illetve tulajdonszerződései minden esetben előnytelenek voltak. Molnár Gyula bejelenti, hogy feljelentést tett Fotó: MTI

Szerintük a posta nem törekedett arra, hogy tulajdonosként a kft.-t konszolidálja. A feljelentésben leírtak szerint a különböző kölcsönök neki félmilliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak. Az országgyűlési képviselők beadványa szerint ezek a különösen nagy vagy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette alapos gyanújaként minősíthetők. Molnár Gyula a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az üggyel kapcsolatos kérdéseikre nem kaptak választ, ezért úgy döntöttek: nem várnak tovább, hanem megteszik feljelentésüket. 

"A nyomozóhatóság megvizsgálja a feljelentésben leírtakat, majd dönt arról, hogy elrendeli vagy megtagadja a nyomozást, illetve, hogy van-e szükség feljelentéskiegészítés keretében további dokumentumokra" – nyilatkozta az MTI érdeklődésére Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője. A Népszabadság információi szerint a Defend olyan boszniai céggel társult, amelynek tulajdonosát háborús bűncselekményekkel gyanúsítják. Földi László, a Defend ügyvezetője a TV2 Jó estét Magyarország műsorában cáfolta az ellene és a cég ellen megfogalmazott vádakat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!