hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kisiklott vonat

2001. 10. 28.
A biztosítóberendezés, azaz a vágányok melletti fényjelzők hibája okozta a Pest megyei Minorierdőnél történt vonatbalesetet. A MÁV fődiszpécserének tájékoztatása szerint az egyik személyvonat utolérte a másikat, majd nekiütközött az előtte haladó vonat utolsó kocsijának. 

A sérültek többségét a helyszínen látták el, négy súlyos sebesültet kórházba szállítottak. A MÁV főmenet-irányítójának tájékoztatása szerint a baleset során a Budapestről Szegedre közlekedő intercity, illetve az azonos irányba haladó személyvonat ütközött egymásnak négy óra után néhány perccel. Az első vonat körülbelül óránkénti 5-10 kilométeres, a hátsó pedig óránkénti 15 kilométeres sebességgel haladt, amikor az ütközés bekövetkezett. A végleges adatok szerint öszszesen 37 sérültje van a szerencsétlenségnek. A sebesültek nagy részét a helyszínen látták el, a négy súlyos sebesültet a budapesti és a Pest megyei ügyeletes kórházakba szállították. A sebesültek valamennyien a személyvonaton utaztak. A MÁV megvizsgálja, hogyan enyhíthet a sérültek helyzetén – tette hozzá a vasúttársaság illetékese. A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását. A mentők elvonulását követően, alig több mint kétórás fennakadás után az egyik vágányon megindult a forgalom, fél nyolc előtt néhány perccel pedig a másik sínpár is szabaddá vált.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!