hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kövér László szerint Nem lesz Fidesz MIÉP koalíció

2001. 05. 05.
"A MIÉP bármilyen formában történő kormányzásba emelése Magyarországot nagyon nehéz helyzetbe hozná az uniós csatlakozás során, akár vissza is fordíthatná a folyamatokat, és ez olyan súlyos kérdés, ami mindenféle más mérlegelést maga mögé utasít" – jelentette ki Kövér László, a Fidesz hét végén leköszönő elnöke a pozsonyi Új Szó cím? magyar nyelv? lapnak. Hozzátette, hogy a MIÉP kormányzásba való bevonása Magyarország szomszédi viszonyait is kedvezőtlenül befolyásolná, márpedig "az uniós csatlakozásnak nincs alternatívája, s mindent ennek kell alávetni. Persze egy ésszer? és morálisan vállalható határig" – fogalmazott a pártelnök, aki utalt egyéb, a MIÉP-pel kapcsolatos fenntartásaira is, de ezeket nem kívánta részletezni. A The New York Times hasonlóan fogalmazott. A lap szerint Orbán "munkatársai ígéretet tettek arra, hogy a Fidesz nem köt hivatalos koalíciót a MIÉP nevű, antiszemita, nacionalista párttal, amely gyakorlatilag támogatja a kormányt". Az amerikai lap mindezt pontos forrásmegjelölés nélkül írta. (MTI-Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!