hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Fővárosi Bíróság megsemmisítette Torgyán frakcióból való kizárását

2001. 05. 19.
Fotó: MTI

A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletével megsemmisítette az FKgP képviselőcsoportjának azt a határozatát, amelyet Torgyán József pártelnök frakcióból való kizárásáról hoztak. A bíróság indoklása szerint a képviselőcsoport által hozott döntések semmiben sem feleltek meg a frakciószabályzatnak. Mint ismeretes, múlt héten a Fővárosi Bíróság ítélete – miszerint megtagadta Lányi Zsolt azon kérését, hogy jegyezzék be az FKgP elnökének – pártelnöki tisztében erősítette meg Torgyán Józsefet. Erre az ítéletre hivatkozva a Postabank a héten megtagadta Lányi arra vonatkozó kérelmét, hogy a pénzintézet zárolja a párt számláját. Lányi ennek ellenére elnöknek tekinti magát, a "reformkisgazdák" pedig megütközve fogadták, hogy a bíróság megsemmisítette Torgyán frakcióból való kizárását. Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető panaszt tesz az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál az ítélet miatt. Torgyán – bár szerinte a kormányra nézve megalázó, hogy Orbán nem tartja be a személyi kérdésekre vonatkozó megállapodásukat – továbbra sem kívánja felmondani a Fidesszel kötött koalíciós szerződést. G. Nagyné Maczó Ágnes, az FKgP újonnan visszafogadott alelnöke ezzel kapcsolatban elmondta: a pártügyeket párton belül kívánják kezelni. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!