hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Drogbárói vágyak

2000. 12. 02.
Apja előtt akarta bizonyítani életrevalóságát az a 24 éves fiatalember, akit két héttel ezelőtt tartóztattak le Floridában kábítószer-csempészet miatt – értesült lapunk a férfi itthoni ismeretségi köréből. 

A fiatalember Egerből utazott az Egyesült Államokba élettársával, kislányukkal és élettársa barátnőjével fél évvel ezelőtt. A letartóztatásukkor a szállodai szobájukban lefoglalt 800 ezer darab Extasy tabletta értéke mintegy négy és fél milliárd forint, származási helye – a korábbi híradásokkal ellentétben – Hollandia, a cselekményért kiróható büntetés pedig akár 30 év börtön is lehet.

A kábítószercsempész édesapja sikeres vállalkozó Egerben, ugyanakkor fiával annyira megromlott a kapcsolata, hogy az egyik napilapban le is tagadta gyermekét annak őrizetbe vételét követően. Értesüléseink szerint egyébként a közelmúltban – a kisváros lakosságához viszonyítva – jelentős számú egri fiatal utazott Floridába. Az, hogy szintén a kábítószer-csempészettől remélt gyors meggazdagodás reményében-e, nem bizonyított, ugyanakkor tény, hogy a három drogkereskedő lebukása óta nagy részük visszatért Egerbe, s egyikük – a letartóztatott egyedülálló nő korábbi barátja – ismerősei és rokonai nevére íratta ingatlanait és autóit.

A Heves Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztályán lapunk kérdésére elmondták: sem a lebukott dílerekről, sem a nagyszámú Floridába utazott egri fiatalról nem tudtak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!