hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Igények listája

2000. 11. 11.
Zárt ajtók mögött tartott parlamenti tanácskozásukon kegyhelyeik védelmében az állam segítségét kérték Orbán Viktor miniszterelnöktől az úgynevezett történelmi egyházak vezetői. Semjén Zsolt, tájékoztatása szerint konzultáció kezdődik a Belügyminisztériummal és az Igazságügyi Minisztériummal, mert az elmúlt időszakban történt cselekmények mögött a nevezett egyházak nem pusztán vandalizmust, hanem egyházellenes attit?döt is sejtenek. A kulturális minisztériumban pedig már mintegy fél éve zajlik az egyházak elleni támadások adatainak összegzése és értékelése. A helyettes államtitkár elképzelhetőnek mondta, hogy a kegyhelyek védelme érdekében induló konzultáció a jövőben állandó fórummá válik. Közölte továbbá, hogy a megbeszélésen szó volt az úgynevezett 1 százalékos adófelajánlás konstrukciójáról is. 

Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára így nyilatkozott: azt kérték a miniszterelnöktől, hogy a Regnum Marianum templom emlékét hirdető kereszt ledöntését a rendőrség ne pusztán csoportosan elkövetett garázdaságnak tekintse, mert ennél többről lehet szó. A kormányfő és az egyházi vezetők megbeszélésén – a felsorolt témák mellett – szó volt a törvény értelmében legkésőbb 2011-re lezáruló egyházi ingatlanrendezés lehetőség szerinti felgyorsításáról, a kórházlelkészi szolgálat esetleges felállításáról, a családpolitikáról, a határon túli magyarságról, valamint az európai integráció kérdéseiről is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!