hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elrettentő ítélet
Börtönben a pedofil felvételek terjesztője

2000. 11. 25.
Hat év szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélte a Szegedi Városi Bíróság azt a Csongrád megyei férfit, aki 1998 januárjától 2 éven keresztül illegálisan szexkazettákat forgalmazott. Az ítélet a hazai joggyakorlatban rendkívül súlyosnak számít, némely esetben gyilkosságért elítélt személyek sem kapnak ekkora büntetést. 

A videokazetták a legszélsőségesebb perverz, homoszexuális, pedofil felvételeket tartalmazták, amelyeken 179 tizennyolc év alatti, kiskorú, köztük hat-, nyolcéves, sőt óvodáskorú európai és ázsiai fiú és lánygyermek szerepel, akiket erőszakosan kény-szerítettek a szexuális cselekményekre. Az egyébként családos férfi a videokazettákat álnéven forgalmazta, s a szolgáltatást egy Csongrád megyei hirdetési újságban tette közzé. Az ellene felhozott vádak között a tiltott pornográf felvételek forgalmazása mellett szerzői jogok megsértése, rossz minőségű, gyárinak feltüntetett, ám saját maga által lemásolt kazetták forgalmazása szerepelt. A férfit az egyik megrendelő jelentette fel, aki a vásárolt kazetta minőségén háborodott fel. 

Az igazságügyi pszichológus szakértő, aki hatvan órán át volt kénytelen nézni a videokazettákat, úgy tájékoztatta a bíróságot, hogy ezek a filmek a társadalomra igen veszélyesek. A szakértő elmondta, hogy bár ezeket a gyermekeket és kiskorúakat kényszerítették a cselekményre, mégis óriási mérték? bűntudattól szenvednek, nagy számban küzdenek öngyilkossági gondolatokkal, illetve követnek el öngyilkosságot. A pszichológus szakértő szerint a kazettákon lévő képek felszínre hozzák a nézők látens pedofil hajlamait, s a legperverzebb fantáziájukra hatnak. Ha fiatalkorúak tekintik meg ezeket a videokazettákat, az a szexuális életük teljes elferdüléséhez vezet, legtöbb esetben visszafordíthatatlan homoszexuális és pedofil tévelygést okoz, jelentősen növeli az öngyilkossági hajlamot és a pszichoszomatikus betegségek kialakulásának esélyét.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!