hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem történt uszítás
Megszüntették a nyomozást

2000. 09. 02.
A rendőrség a múlt hét során szüntette meg azt a nyomozást, melyet Molnár Róbert kisgazda képviselő feljelentése alapján kezdeményezett a Fővárosi Főügyészség a Hit Gyülekezetével szemben. A több mint tíz vádpontból álló feljelentés nagy részével az ügyészség eleve nem foglalkozott, két állítással – a közösség elleni izgatással és az okirathamisítással - kapcsolatban azonban nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati osztályán. A rendőrség szociálpszichológus szakértőt is bevont az áprilisban elkezdett nyomozásba, aki miután végignézte és meghallgatta a bizonyítékként mellékelt felvételeket, megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. A szakértői jelentés szerint a felvételeken hallható állítások alkalmasak lehetnek bizonyos vallási csoportok, illetve politikai erők egymás ellen hangolására, de a szöveg ezzel együtt – a politikai frazeológia gyakori elemein kívül - semmilyen uszító elemet nem tartalmaz. Ezt követően a rendőrség megszüntette a nyomozást, mivel bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható. A BRFK vizsgálati osztályán lapunk azt a tájékoztatást kapta, hogy a tanúk kihallgatásán kívül gyanúsítottként senkit sem hallgattak meg, ezért a szakértői vélemények nem hozzáférhetőek. Az ifjúságvédelmi alosztály munkatársa elmondta, hogy a múlt héten el is küldték a megszüntető határozatot az ügyészségre. Dr. Nyilasi Gyula ügyész elmondása szerint a Fővárosi Főügyészségre hivatalosan még semmilyen papír nem érkezett a rendőrségtől, így annak kérdését, hogy koholt vádakról van-e szó, egyelőre nem állt módjukban vizsgálni.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!