hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rendben a Hit Csarnok

2000. 08. 19.
A budapesti Hit Csarnok beruházása és az azt lebonyolító H&H Projects Kft. tevékenysége a jogszabályoknak megfelelően zajlott, a társaságnál a vizsgált időszakban visszaélés nem történt – tájékoztatta a most lezárult, csaknem egy éven át tartó APEH-vizsgálat eredményéről Pásthy Miklós, a kft. ügyvezetője közleményben az MTI-t. Pásthy Miklós közlése szerint az ellenőrzés, amely az 1996-98 között zajló beruházás teljes időszakára kiterjedt, tavaly nyáron azt követően indult meg, hogy parlamenti interpellációjában Várhegyi Attila, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára vizsgálatot kezdeményezett a csarnok építése körül feltételezett "megvesztegetési ügyek" és más gazdasági visszaélések feltárására. Az ügyvezető kiemeli: a vizsgálat eredménye cáfolta a beruházással kapcsolatban felmerült vádakat. Kitért arra is, hogy tízezer ember befogadására alkalmas, 11 ezer négyzetméter alapterület? intézmény létrehozása mintegy 1,5 milliárd forintba került. A beruházáshoz a Hit Gyülekezete a híveitől befolyt összegekből 770 millió forinttal, a H&H Projects Kft. pedig az általa felvett 650 millió forint hitellel járult hozzá. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!