hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kötelező millenniumi népszámlálás

1999. 12. 04.
"Akár ötvenezer forintra is büntethető lesz az a személy, aki a 2001. évi népszámláláson nem hajlandó majd adatait közölni az őt felkereső kérdezőbiztossal" – hangzott el a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) sajtótájékoztatóján. Dr. Vukovich Gabriella elnökhelyettes ismertetőjében kifejtette: az összeírás elsődleges célja nem a népesség számának meghatározása, hanem a társadalom struktúrájának, rétegződésének feltérképezése. A kérdések így többek között családi állapotra, iskolai végzettségre, a háztartások megélhetési forrásaira vonatkoznak. Vannak olyan, úgynevezett "kényes" kérdések is, amelyekre nem kötelező a válaszadás, ezek közé tartozik többek között a vallási hovatartozást firtató is, amely talán a kérdőív legvitatottabb részének mondható. A tervezett ív a kérdés mellett öt történelminek aposztrofált egyházat tüntet fel név szerint, ezen kívül választható az "egyéb", a "nem tartozik egyházhoz, felekezethez", illetve a "nem kíván válaszolni" kategória. Az "egyéb" kategóriába elég lesz csak a megfelelő számot beírni, a hozzá tartozó kódjegyzék alapján ugyanis a feldolgozás során visszakeresik a kódhoz tartozó felekezetet. A KSH igéri hogy a próbanépszámlálásnál a kódolásban történt hibákat kijavítják. (S. I.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!