hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szocialisták megosztási kísérletnek tekintik

1999. 12. 04.
Demeter Ervin, MDF-es képviselő, a titkosszolgálatokért felelős miniszter politikai államtitkára a napokban kijelentette: egy MSZP-s honatya azért kereste fel őt tavaly, hogy adjon számára Kiss Péterrel – egykori munkaügyi miniszterrel – kapcsolatos terhelő bizonyítékot. Mind a sajtóban, mind a képviselők között valakik elterjesztették, hogy Vancsik Zoltán MSZP-frakcióigazgatóról, a nemzetbiztonsági bizottság tagjáról, Orbán Viktor tavaly augusztusi megfigyelésről szóló kijelentéseit legvehemensebben támadó politikusról van szó. Ráadásul az is megjelent, hogy Kövér László titkosszolgálati miniszter "informális úton" tájékoztatta a szocialista vezetőket a pártjukon belüli megfigyelési kérelemről. Az MSZP vezetése semmiféle miniszteri tájékoztatásra nem emlékszik. Lapunk kérdésére Vancsik Zoltán úgy nyilatkozott, hogy szerinte az ügy "zavarkeltés az MSZP-n belül", melynek célja, hogy "dramatizálni lehessen a belpolitikát, hogy mással foglalkozzunk". Mint mondja: "A játék arra megy ki, hogy egymást együk meg, mint ahogy ők tették, semmi másra." Demeter, aki Vancsiknak adott parlamenti válaszába fonta a képviselőtársát terhelő információkat, kitart amellett, hogy állítása igaz és minisztere is korrektül tájékoztatott. Jánosi György, az MSZP korábbi alelnöke úgy értékelte az esetet a Magyar Hírlapban, hogy a miniszterelnök által felröppentett megfigyelési ügyben a Fidesz vereséget szenvedett, ezért aztán kénytelen azt a látszatot kelteni, hogy ilyen botrány nemcsak a kormány háza táján lelhető fel, hanem – íme a példa – más pártoknál is. Az MSZP-n belül még fontolgatják, bíróságra vigyék-e az ügyet.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!