hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Diákok magyarsága

1999. 11. 20.
Tímár György, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselője Magyar Almanach névvel mozgalmat indít el a nemzeti értékek diákok általi feltárására, bemutatására. Tervei szerint a diákok három gépelt oldal terjedelm? dolgozatban jelölhetik meg, hogy mi a legjellemzőbb magyar érték, és mire alapozzák ezt. E dolgozatban a kultúra, a történelem, a tudomány, történelmi nagyságok, továbbá a legtágabb értelemben vett egyéb tárgykörökből nyílik lehetőség a gondolatok kifejtésére. A pályázatok leadásának határideje a mindenkori tanévek befejezését megelőző hónap vége lenne. A legértékesebb munkák minősítésére a kisgazda honatya a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, a Magyar Tudományos Egyesületek Szövetségének elnökét, a Magyar Írók Szövetsége elnökét kéri fel a mindenkori oktatási miniszter elnöksége és irányítása alatt. Tímár György lapunknak elmondta, hogy szerinte azért szükséges a Magyar Almanach elindítása, mert napjainkban egyre több kiskirály vagy pártvezető érzi azt, hogy az ő feladata a magyarság legjellemzőbb tulajdonságainak meghatározása. Sokkal helyesebbnek tartja, ha az egymilliós létszámú diákságra bízzák a kérdés eldöntését. Ráadásul lehetőséget adnak ezzel az ifjúságnak gondolatai kifejtésére: "Hogy egy befogadó nemzet ezer éve helyén van a történelem viharaiban, s hogy hány Nobel- díjasnak nyújtott fejlődési, önképzési lehetőséget" – mondta Tímár.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!