hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kormányfő koronapárti

1999. 10. 09.
"Azt szeretném, ha az állam fogaskerekei kevésbé akadoznának, és a kormányzati szándékok, valamint az igazságszolgáltatási tevékenységek öszszekapcsolódnának, nem egymás ellen hatnának, hanem egymást segítenék" – jelentette ki Orbán Viktor a kormányülést követően. A kormányfő annak kapcsán mondta ezt, hogy a múlt hét végén erőszakos bűncselekményeket követtek el olyan elítéltek, akiket néhány napra kiengedtek börtönükből. Orbán Viktor hangsúlyozta: az említett esetekben a büntetés-végrehajtási intézet vezetői nemet mondtak az átmeneti szabadlábra helyezésre, a bűnözőket ennek ellenére bírói ítélettel kiengedték a börtönből. Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy a parlament mihamarabb elfogadja az enyhébb végrehajtás szabályai alkalmazásának szigorítására vonatkozó előterjesztést. "A millenniumi év kezdő eseménye az lesz, hogy megfelelő körülmények között, ünnepi menetben a koronát a Nemzeti Múzeumból átvisszük a parlament épületébe, ahol a megfelelő elhelyezéséről gondoskodni fogunk" – mondta Orbán Viktor. A kormány álláspontja szerint a Szent Korona nem múzeumi tárgy, hozzátartozik Magyarország jövőjéhez is. "Múzeumban a holt tárgyakat őrizzük, ezért nem helyes, ha a koronát múzeumban tartjuk" – fűzte hozzá a kormányfő. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!