hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Agárdi újra Hortobágyon

1999. 09. 25.
Visszahelyezték állásába Aradi Csabát, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) felfüggesztett igazgatóját. A Környezetvédelmi Minisztérium szerint a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója ügyében zajló fegyelmi vizsgálat helyszíni szakasza lezárult, így felfüggesztésének indoka is megszűnt. Mint ismeretes, a nemzetközi hír? ökológust szeptember elején táppénzes állományból rendelték be munkahelyére, és közölték vele: a Környezetvédelmi Minisztérium felfüggeszti állásából, és köztisztviselői jogviszonya vétkes megszegésének gyanúja miatt fegyelmi eljárást indít ellene. A Környezetvédelmi Bizottság elvetette Baja Ferenc képviselő felvetését, aki rendkívüli napirendi pontként kívánta tárgyalni Aradi ügyét. A bizottsági beszámoló meghallgatása során Pepó Pál környezetvédelmi miniszter fél mondatban jelentette be, hogy Aradi Csabát visszahelyezte állásába. Illés Zoltán, a bizottság fideszes elnöke lapunknak nyilatkozva meglepetésének adott hangot: "Őszintén mondom, nagyon meglepett a bejelentés. A bizottság nem kívánta a miniszter urat Aradi Csaba ügyében kérdőre vonni, hiszen a vizsgálat idejét meghosszabbította. Nem akartunk döntőbíróként fellépni ez ügyben, ezért nem szavaztuk meg Baja képviselő úr javaslatát. Mivel a vizsgálat még folyik, és a tárgyát továbbra sem ismerjük, ezért elvetettük a rendkívüli napirendi pontra vonatkozó indítványt. A miniszter úr, miközben tájékoztatóját tartotta, Baja úrnak válaszként, mintegy foghegyről megjegyezte: »Ja, és különben is visszaállítottam Aradi Csaba státuszát, a felfüggesztés már a múlté« ". Illés szerint Pepó egyrészt a kisgazdapárton belüli politikai megfontolások miatt, másrészt taktikai megfontolások okán szánta el magát erre a bejelentésre. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!