hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idegen bűnök

1999. 07. 17.
Tavaly 7001 külföldi állampolgár követett el bűncselekményt Magyarországon, ez 42,2 százalékkal magasabb, mint 1997-ben volt – ismertette a statisztikai adatokat a Legfőbb Ügyészség főosztályvezetője. Az adatok szerint a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma 14,4 százalékkal – 10 ezer 609-ről 12 ezer 136-ra – emelkedett egy év alatt. A bűnelkövetők 31,1 százaléka Jugoszláviából, 30,5 százaléka Romániából jött, míg a harmadik helyen 4,8 százalékkal a Németországból érkező állampolgárok állnak. A közrend elleni bűncselekmények elkövetése a jugoszláv, az ukrán, a kínai, a bolgár és a horvát állampolgárságú bűnelkövetők körében áll az első helyen. A szlovákok és a törökök az államigazgatás, az igazságszolgáltatás és a közélet tisztasága elleni, a románok és a németek vagyon elleni, az osztrákok pedig közlekedési bűncselekményeket követtek el legnagyobb számban és arányban. (MTI)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!