hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki dönt a TV3-ról

1999. 04. 17.
Minden alapot nélkülöznek azok a nyilatkozatok, amelyek szerint a TV3 jelenéről vagy jövőjéről a tv2 magyarországi vezetése dönthetne – tudatta közleményben a TV3. Mint ismeretes, a tv2 és a TV3 legnagyobb tulajdonosai, az SBS Broadcasting SA és a Central European Media Enterprises Ltd. egyesültek. Pintér Dezső, a tv2 csatornát működtető MTM–SBS Televízió Rt. elnöke a külföldi tulajdonosok bejelentése után az MTI-nek úgy nyilatkozott: a TV3 jövőjének alakulása nagymértékben függ a tv2 menedzsmentjének közeljövőben várható állásfoglalásától. A TV3 közleménye ellenben leszögezi: mindaddig, amíg az egyesülés jogilag ténylegesen megtörténik, az SBS és a CME, valamint leányvállalataik önállóan működnek. "Az egyesüléssel létrehozandó új vállalat üzletpolitikáját, ezen belül az egyes országokban követendő üzleti stratégiát az új vállalat új, közös vezetése fogja kidolgozni" – írják. Több napilapban az jelent meg, hogy vélhetően tematikus – például sport, gyermek vagy pop – adóvá válik a TV3. Egyes lapinformációk szerint erről a tv2 menedzsmentje dönt majd. Pintér Dezső, az MTM–SBS Televízió Rt. elnöke ugyancsak nyilatkozatban reagált a TV3 kijelentéseire: "A TV3 a CME vezetősége képviselőjének tiltakozása ellenére adta ki közleményét." Hangsúlyozta: a tv2 és a TV3 tulajdonosai, az SBS és a CME közötti tranzakcióról az SBS igazgatótanácsa döntött. A két társaság egyesülését a közgyűlésnek kell majd jóváhagynia, ez a testület a közeljövőben ülésezik." A CME beolvad az SBS-be, és nem lesz új menedzsment az SBS-nél" – jelentette ki Pintér Dezső, cáfolva a TV3 közleményében foglaltakat. (MTI–Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!