hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szigorúbb fellépés a szélsőjobb ellen

1999. 03. 27.
A Raoul Wallenberg Egyesület szigorúbb törvényeket szorgalmaz a szélsőjobboldali mozgalmak és megnyilvánulások ellen. Javaslatot dolgoztak ki a tiltott önkényuralmi jelképekről szóló törvény módosítására. Huff Endre ügyvivő elmondta, hogy a javaslatot a közeljövőben eljuttatják az országgyűlés illetékes bizottságaihoz és a képviselőkhöz. A módosító javaslat többek közt azt tartalmazza, hogy a tiltott önkényuralmi jelképek mellett az azokat felidéző, velük könnyen kapcsolatba hozható szimbólumok alkalmazóit is felelősségre lehessen vonni. Ezeket az elképzelhető variánsokat szükséges pontosan meghatározni. Sebes József elnök, felidézve a március 15-ei MNSZ tüntetést, elmondta: Magyarországon olyan helyzetet kell teremteni, hogy nyilvános csoportos rendezvényen ne lehessen gyalázni népcsoportokat és becsmérelni magas rangú köztisztviselőket. Véleménye szerint, ha a rendőrség nem tudja jogszerűen korlátozni az ilyen típusú demonstrációkat, akkor felelősség terheli a törvényalkotókat is. A szervezet felemelte szavát az utóbbi időben megsokasodott holocaust-tagadások miatt is. Ennek törvényi szabályozására német példát említettek, ahol a holocaust tagadása és "átértékelése" jogszabályba ütközik, bűncselekménynek számít. (MTI-Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!