hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Katolikus tervek

1999. 03. 27.
"Nem tudjuk, hogy Jézus második eljövetele holnap lesz-e avagy 18 millió év múlva" – jelentette ki Gyulay Endre megyéspüspök a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) titkárságán rendezett sajtóbeszélgetésen, elzárkózva az emberek ilyen irányú "riogatásától" és egy újonnan tervezett, kereskedelmi jelleg? vallásos tévécsatorna létrehozásában való közreműködéstől. A tájékoztatón a püspök még olyan, a legutóbbi püspöki konferencián felmerült aktuális kérdésekről beszélt, mint a "keresztény gondolkodás" népszerűsítése a pápák nyilatkozatai alapján akár szociális, akár politikai vonatkozásban; szólt a Biblia újabb katolikus fordításának a megalapozásáról, a pápa romániai látogatásáról és az ortodox keresztényekkel való kapcsolatról. Kitért arra is, hogy kezdeményezik: a katolikus egyház rendszeresen találkozzon a protestáns püspökökkel. Az ezeréves magyar államisággal és a kétezer éves jubileummal kapcsolatban tervezett katolikus szervezés? ünnepségekről is beszélt. Veres András, az MKPK titkára külön megemlítette az ezredfordulóra tervezett programokat, mint például a "szentföldi zarándoklatok" szervezését, illetve egy olyan római eseményt a jövő év októberében, amikor is a világ katolikus püspökei egy szinódus után felajánlanák Szűz Máriának a világot. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!