hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Etikát választhatnak hitoktatás helyett

1998. 11. 21.
Az Oktatási Minisztérium elképzelése szerint az etika önálló tantárgyként való oktatása nem kötelező, hanem fakultatív tárgyként választhatják azok az iskolák, ahol ehhez a feltételek rendelkezésre állnak – szól a tárca napokban lapunkhoz is eljuttatott közleménye. A szakmai feltételek megteremtése érdekében a minisztérium megbízást adott tantervek, tankönyvek és taneszközök kidolgozására, melynek munkálatai várhatóan egy-két évet vesznek igénybe. Ebben a filozófia, a pedagógia, a teológia és a szakterület jeles képviselői vesznek részt. A pedagógusok az így születő választható tanterveket az intézményeknek megküldendő mintapéldányokból ismerhetik meg, s ennek alapján mérlegelhetik azok felhasználását. Emellett természetesen alkalmazhatják az iskolai oktatásba már bevezetett egyéb tanterveket, tankönyveket és taneszközöket is. Az etika kérdéseit más tantárgyak (például irodalom, történelem, biológia stb.) keretében is fontos megjeleníteni. Óraszervezési szempontból az etika oktatása nem lehet a hittan alternatívája. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!